Reiki

DE PRAKTISCHE KANTEN VAN SOUL REIKI VOOR HET VOETLICHT

Andere vormen van Reiki

Voor iedereen die graag meer wil weten over Soul Reiki, leg ik op deze pagina uit wat Soul Reiki inhoudt. Wat het gemeenschappelijk heeft met andere Reikivormen. Maar ook wat voor verschillen er zijn. En vooral wat de praktische kanten van Soul Reiki zijn: hoe Soul Reiki wordt toegepast en op welke specifieke gebieden je het kunt toepassen.

Wat doet Soul Reiki niet, en wat doet het wel

Soul Reiki werkt niet met graden, zoals de Usui Reikigraden I en II en III. Ook wordt er niet met symbolen gewerkt, hoewel dat in principe best zou kunnen. Je mag het rustig combineren met andere reikivormen of spirituele inwijdingen en cursussen. Je kunt je er ook verder in ontwikkelen, maar dat mag je helemaal zelf bepalen. Soul Reiki kan zowel op afstand als hands on worden toegepast, dus met de handen op je eigen lichaam of dat van iemand anders. Op afstand en via visualisatie geeft echter veel meer mogelijkheden. En je Hoger Zelf, waarmee je bij SR verbonden wordt en samenwerkt, brengt de energie dan daar waar je deze graag wilt hebben. Bijvoorbeeld daar waar de pijn zit. Zodat de energie precies op de gewenste plek komt, waar deze het meest effectief is.

Wat is opvallend aan Soul Reiki

De crux van Soul Reiki ligt hem in drie dingen:

1. De samenwerking met je Hoger Zelf die niet alleen jezelf spiritueel op een steeds hoger niveau brengt. Maar daarnaast ook de mogelijkheid geeft dat de energieën die je wilt gebruiken exact naar de juiste plek gestuurd worden.
2. De mogelijkheid te kunnen beschikken over meerdere waardevolle energieën. Zodat je de beschikking hebt over die energie die goed past bij het probleem dat je wilt behandelen. Een pijnstiller werkt immers net zo bedroevend bij een depressie, als een zuurbrandtablet tegen hoofdpijn.
3. Energieën kunnen toepassen op allerlei verschillende gebieden, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Bijvoorbeeld een fysiek probleem zoals pijn in een orgaan of een bepaald lichaamsgebied. Het positief beïnvloeden van emoties en stemmingen. Spirituele ontwikkelingen in gang zetten of bevorderen… Dit zijn slechts een paar voorbeelden, de mogelijkheden van Soul Reiki zijn heel groot.

Soul Reiki Energiestroom

Hoe pas je Soul Reiki toe en waarop

Bij Soul Reiki zit je met een rechte rug en de voeten goed op de grond, om de energie goed door je heen te laten stromen en goed geaard te zijn. Je probeert in een liefdevolle en vredige stemming te zijn, en werkt daarbij met intentie en visualisatie. Je houdt je handen met de handpalmen een stukje uit elkaar en naar elkaar toe gericht op je schoot. Tussen je handen visualiseer je dat wat je met de energie die je gaat gebruiken een healing wilt geven. Dat kan het lichaam zijn: je visualiseert dan een lichaamsdeel, orgaan, gewricht, lichaamsgebied enz. waar zich pijn, een ziekte of een ander probleem voordoet. Of je stuurt de energie naar onderdelen van ons energiesysteem, zoals aura en chakra’s. Of je geeft een healing voor je emoties, stemmingen, houding, gedrag… Maar ook allerlei spirituele aspecten die je graag wilt verbeteren. Alles wat energie is en daarvoor open staat, kan met Soul Reiki behandeld worden.

De Soul Reiki Energieën die je kunt toepassen

Met welke Soul Reiki Energieën je jezelf of anderen een healing kunt geven, hangt ervan af of je de Workshop of een van de Modules hebt gedaan. En welke afstemmingen je daarbij dan hebt ontvangen. Heb je de Soul Reiki Workshop gedaan dan heb je naast de afstemmingen om Soul Reiki mogelijk te maken, ook twee hele mooie Soul Reiki Tools aangereikt gekregen: Liefdes Handen en Helende Handen. Bij de opleiding ontvang je meer tools, omdat je als energietherapeut meer mogelijkheden wilt hebben. Welke precies zie je op de pagina Modules. Bekijk voor de kosten en de andere details ook de Moduletabel, waar ook de gegevens van de Workshop na te lezen zijn.

Modules

Moduletabel

Home